Изработката на този маншет се оказа трудна и бавна работа. В момента е даден за отливане. За съжаление нито SKF нито и коя да е друга фирма на нашият пазар нямат Х маншет с подобни характеристики.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Нестабилни обороти по време на движение- двигатели 1.8, 2.0 TS.
Collapse
X
-
За какво ти е Х само да те попитам аз? В големи филми си се вкарал. К маншета държи налягане до 100 бара. Също толкова и вакум. Аз съм монтирал поне 5 такива и няма ама никакви притеснения.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеOEM приятелю пак те питам и аз, смяташ ли, че инженерите от БОШ са поставили там Х маншет просто защото в склада им са се търкаляли някакви непотребни такива?Както обичаме да казваме аз и колегите ми,пусни италианец на поляна с части и му гледай сеира,мята в коша,после закрепва с 2-3 винта и всичко е ок.
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Ти няма да си оправиш колата никога! Изобщо няма нищо общо тоя маншет с оригиналното уплътнение. Аз съм сигурен, че и сега не ти дърпа въздух от там. Ама щом ни мислиш нас за глупави прави си колата както сметнеш за добре. Аз съм го изпитал уникално добре. Правя вакум 1 бар в колектора какъвто никога не би имало при работа на мотора. Оставям манометъра така 1 час и не мръдва. Ти си прави изводите дали не се занимаваш с глупости.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеМного ясно,те в Бош не знаят в 90% от колите какво е монтирано,повярвай ми,да не гвовриме за Алфа,там се монтират поне 3-4 разновидности на 1 част.Както обичаме да казваме аз и колегите ми,пусни италианец на поляна с части и му гледай сеира,мята в коша,после закрепва с 2-3 винта и всичко е ок.
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеТи няма да си оправиш колата никога! Изобщо няма нищо общо тоя маншет с оригиналното уплътнение. Аз съм сигурен, че и сега не ти дърпа въздух от там. Ама щом ни мислиш нас за глупави прави си колата както сметнеш за добре. Аз съм го изпитал уникално добре. Правя вакум 1 бар в колектора какъвто никога не би имало при работа на мотора. Оставям манометъра така 1 час и не мръдва. Ти си прави изводите дали не се занимаваш с глупости.
Ами кой да ми я оправи? Твоите колеги който ми смъкнаха сто кожи и нищо не направиха. В момента семеринга поставен там няма нищо общо с оригиналният маншет. Това което правя ми коства труд, мой и на приятели и малко пари. Това което изливаме е максимално близо до оригинала, ако след него проблема пак се появи, продължаваме нататък. Достатъчно много колеги се свързаха с мен имайки същият проблем и наляли много пари в решаването му безрезултатно. Дефекта е масов и не се е явил майстора във форума който със самочувствие може да каже, че знае решението.SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Ако ти беше майстор щеше да разбереш, че няма как някой да застане и да каже знам решението на твоя проблем. Причините за нестабилните обороти може да са много. Ами ако се окажат криви, изгорели, неуплътняващи капани? Само за стигането до това становище ще се изръсиш пари за диагностика и работа. Причините могат да бъдат поне 20 на брой. Дори и да ти дърпа въздух от там ако всичко друго е на ред ТПС-а ще компенсира това. Проблема ти се явява само в някой режим на работа на мотора в който се намираш често. Адаптира се към него и после корекцията няма как да бъде толкова бърза че да компенсира. За това и като занулиш адаптациите всичко е на ред докато не покараш няколко километра в проблемния режим.
На тази система празния ход се управлява най-вече от CО регулирането. Сместа ти не е на ред само в някой диапазон. Ако имаш постоянен пропуск на въздух няма да имаш клатене на обороти. Гаранция ти давам.
Този проблем съм го оправял на много коли като твоята. И почти винаги виновника е бил различен. Как очакваш да ти кажа какво и е на твоята? После да се окаже друго или да се окаже, че не е от това и аз ще съм тогава некадърник за теб и сигурно ще ме нахраниш и във форума. Ми за това никога няма да кажа такова нещо докато колата не дойде тук.Last edited by oem; d.m.y г., 23:26.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
ОЕМ ако беше на близо отдавна да съм ти оставил автомобила да се пробваш, но нито имам време нито възможност да ти я докарам и да я оставя да се бориш с проблема. Допускам проблема да не е в този маншет макар, че след смяната му със семеринг проблема е коренно различен, което ме навява на мисълта, че преди да продължим с решението трябва да съм сигурен в маншета.SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Първоначално публикувано от Alamo Покажи съобщениеКви италианци, кви 5 лева? В тая проклета кола всички проблемни системи са на БОШ - ГЕРМАНСКИ-УБАВИ. И ЕКУ и клатене, палене, АБС....всички го*на са НЕМСКИ. НЕМСКИ разбра ли? Не съм чул някой с италианка с части на Магнети Марели да има подобни проблеми. Та тва дето го каза го замени с ГЕРМАНЕЦ.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от Alamo Покажи съобщениеНе съм чул някой с италианка с части на Магнети Марели да има подобни проблеми.Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
Alfa Romeo 156, 2.0TS
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеАко ти беше майстор щеше да разбереш, че няма как някой да застане и да каже знам решението на твоя проблем. Причините за нестабилните обороти може да са много. Ами ако се окажат криви, изгорели, неуплътняващи капани? Само за стигането до това становище ще се изръсиш пари за диагностика и работа. Причините могат да бъдат поне 20 на брой. Дори и да ти дърпа въздух от там ако всичко друго е на ред ТПС-а ще компенсира това. Проблема ти се явява само в някой режим на работа на мотора в който се намираш често. Адаптира се към него и после корекцията няма как да бъде толкова бърза че да компенсира. За това и като занулиш адаптациите всичко е на ред докато не покараш няколко километра в проблемния режим.
На тази система празния ход се управлява най-вече от CО регулирането. Сместа ти не е на ред само в някой диапазон. Ако имаш постоянен пропуск на въздух няма да имаш клатене на обороти. Гаранция ти давам.
Този проблем съм го оправял на много коли като твоята. И почти винаги виновника е бил различен. Как очакваш да ти кажа какво и е на твоята? После да се окаже друго или да се окаже, че не е от това и аз ще съм тогава некадърник за теб и сигурно ще ме нахраниш и във форума. Ми за това никога няма да кажа такова нещо докато колата не дойде тук.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Първо - катализатора е СЛЕД ламбда сондата. Резонатора не и влияе по никакъв начин. Това, ако говорим за ЦФ2.
Второ - газовете, които излизат в никакъв случай не я охлаждат, а напротив - загряват яЯсно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Comment
-
Не че газовете я охлаждат, ами че по бързо излизат/катализатора все пак оказва някакво съпротивление/ и когато спра на стоп или светофар, като остане да работи на празен ход температурата в изходящия колектор пада по бързо.Изхождам от наблюденията си върху едни газови двигатели на Jenldacher V16 2.4MW.На природен газ. Имат ламбди след всяко турбо, но те са в зона където температурата е висока и нямат отопление.Досега не сме ги сменяли.Турбините стават червени, като ги намалим на минимална мощност/говоря за мощност понеже оборотите са фиксирани на 1500 и променяме мощността,понеже въртят генератори/ изстиват много бързо.Та това имах пред вид, че при нас като отнемеш газта, да не би ламбдата да истива бързо без съпротивлението което оказва катализатора.Не съм наясно подгрева доколко я поддържа.А днес беше същата работа, тръгнах към сервиза но по пътя реших да отида до Девня и да се върна.Изхабих малко бензин, обаче като се върнах в града нямаше и помен от клатене.Обиколих два пъти града,спрях да пия кафе, тръгнах и мотора се държеше перфектно.Ся се чудя кво да прая.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
Comment